a

Cenejša avtomobilska zavarovanja

preko spleta

1. varcuj24.si

2. privarčuj

Podatki se osvežujejo enkrat mesečno.

Lastniki avtomobilov imajo pod obvezno opremo vsako leto tudi zavarovanje avtomobila. Poceni avtomobilsko zavarovanje je sveti gral vseh lastnikov avtomobila. V nadaljevanju predstavljamo možnosti in cene online avtomobilskega zavarovanja.Večina lastnikov avtomobilov se odloči za obnovitev zavarovanja preko svojega zavarovalnega zastopnika. Ker se časi menjajo in ker je denar zelo redka dobrina smo se odločili pregledat in primerjat ponudnike preko spleta.

Avtomobil


Za primerjavo smo izbrali Renault Clio 1,5 Dci star 9 let. Po podatkih Statističnega urada se povprečna starost avtomobilov v Sloveniji povečuje in je leta 2013 že znašala 9,1 let (leto prej 8,7 let in leta 1998 6,9 let). Najbolj pogost avto na slovenskih cestah je Renault Clio, saj je bilo konec leta 2013 registriranih 76.224 Cliov oziroma 7,2% vseh registriranih osebnih vozil.


Zavarovanje


Zaradi starosti avtomobila in lažje primerjave ponudnikov smo se odločili primerjati samo po avtomobilski odgovornosti (AO). Odločitev kaj vse se zavaruje je seveda odvisna od posameznika, njegove pripravljevnosti za tveganje, količine vožnje, kraja vožnje in tako naprej. Možno je se zavarovati AO pri enem ponudniku in delni kasko ali polni kasko pri drugem ponudniku.

Ob tem je konec leta 2013 50% vseh registiranih osebnih avtomobilov v Sloveniji bilo starih 9 ali več let (leto prej 48%). 32% vseh registiranih osebnih avtomobilov v Sloveniji je pa bilo starih 12 ali več let (leto prej 31%). In le ti so vsekakor v velikem številu primerov primerni za samo AO zavarovanje.

Kaj je avtomobilska odgovornost (AO)


AO je obvezno zavarovanje, ki krije škodo, ki se nenamerno povzroči na drugem avtomobilu, objektu in stvareh ostalih udeležencev v prometu. Obenem krije škodo, ki jo zaradi telesnih poškodb utrpijo druge osebe. Za osebne škode znaša zakonsko predpisan znesek 5.000.000 evrov, za stvarne škode pa 1.000.000 evrov. AO torej ne krije nič na vašem avtomobilu. In sicer je enako pri vseh zavarovalnicah, torej ni nobene razlike v ponudbi med zavarovalnicami. Edina razlika je v ceni.


Podatki o avtomobilu


Izbrali smo podatke, ki so najbolj pogosti oziroma povprečni.
Avtomobil Renault Clio 1,5 dCi Storia, Diesel, 3 vrata, 48 kW
Starost avtomobila Letnik 2005
Zadnji premijski razred PR 4 - 50% bonus
Število let izkušenj voznika 18 let
Datum rojstva 1978
Kraj Ljubljana
Število prevoženih kilometrov letno 15.000
Lastnik avtomobila Več kot 5 let
Število let brez povzročene škode Več kot 5 let

Poceni avtomobilsko zavarovanje


Podatke o cenah ponudnikov smo izračunali na njihovih spletnih straneh. V tabeli so vsi ponudniki, ki omogočajo izračun preko spleta.
Zavarovalnica Cena pri letnem plačilu Cena pri mesečnem plačilu Spletna stran
G24 - Blagovna znamka Zavarovalnice Generali 114,55 EUR - G24
Hi3 - Blagovna znamka Zavarovalnice Maribor 130,20 EUR 130,20 EUR Hi3
Wiz - Blagovna znamka Zavarovalnice Adriatic 139,29 EUR 145,44 EUR WIZ
Triglav 139,47 EUR 147,49 EUR Triglav
Tilia 148,05 EUR 154,22 EUR Tilia

Novi ponudniki


V zadnjem letu in pol so zavarovalnice prilagodile ponudbe in omogočajo vedno bolj sklepanje tudi preko spleta. Ob tem pa so se tri zavarovalnice odločile tudi za uvedbo nove blagovne znamke. Razlog za novo blagovno znamko je, da z novo blagovno znamko preko spleta ponujajo nižje cene. In s tem lahko ohranijo pri bolj prepoznavni znamki višje cene. S tem številni ljudje, ki so vezani na ali zastopnika ali zavarovalnico še naprej plačujejo višjo ceno pri bolj prepoznavni znamki. Trenutno so v ponudbi tri blagovne znamke zavarovalnic in sicer G24; blagovna znamka Zavarovnice Generali, Wiz; blagovna znamka zavarovalnice Adriatic Slovenica in Hi3; blagovna znamka Zavarovalnice Maribor.

Cene avtomobilskega zavarovanjaRazlike med zavarovalnicami v cenah so kar velike glede na to, da gre za popolnoma enak produkt. Pregled je lahko še en kamenček več v vašem odločanju in preverjanju najboljšega ponudnika za vas. Ob pridobitve ponudbe s strani zavarovalnega zastopnika bo internet vedno bolj postajal še en način za preverjanje ponudb in tudi sklepanje zavarovalnih pogodb.

Izračuni
Zanimivosti

?

Kako privarčevati pri avtomobilskem zavarovanju?

Samo obvezno avtomobilsko

zavarovanje (AO) je

večinoma smiselno, če

avtomobil vreden okrog

1.500 EUR ali manj


Pogoj, da zavarovalnica

določi servisno delavnico

zniža ceno kaska


Manj vožnje - nižja cena


Primerjajte cene zavarovalnic
Primerjave

Več člankov v temi Avtomobil

Kontakt: info@varcuj24.si