a

6 nasvetov za poceni

letalske karte

1. varcuj24.si

2. privarčuj

Osveženo: 3.5.2014

Kot pri vsakem nakupu se lahko tudi pri nakupu letalske karte privarčuje. V nadaljevanju predstavljamo nekaj možnosti za privarčevati, kot so način plačila, zavarovanje tujina,...


Kako privarčevati pri nakupu letalske karte:


Fleksibilnost datuma leta se splača

Pri nizkocenovnih letalskih družbah so posebej ugodni leti med tednom. Pri klasičnih letalskh družbah velja pogosto tako imenovano nedeljsko pravilo. Kdor prispe na cilj v noči na nedeljo leti posebej ugodno nazaj.


Način plačila

Če je le možno ne plačajte s kreditno kartico. S tem se izognete dodatnim stroškom. V primeru, da boste plačali s kreditno kartico boste imeli dodatne stroške v višini 2% zneska.


Prtljaga

Zmanjšajte obseg prtljage na minimum, da se izognete dodatnim stroškom prtljage. Prtljaga predstavlja največji dodaten strošek tako da bodite posebej pozorni na prtljago. Strošek enega kilograma nad dovoljeno količino je pri 15 evrih. Ko rezervirate letalske karte dobro razmislite kaj vse rabite in to takoj tudi vnesite. Tako na primer določeni nizkocenovniki zaračunavajo več, če pozneje dodate še na primer dodatno prtljago kot če bi jo dodali takoj pri rezervaciji. Razlika je pri 5 evrih.


Primerjajte letalske družbe

Primerjajte letalske družbe preko spletnih strani. Ne pozabite primerjati zraven nizkocenovnih letalskih družb tudi ostalih letalskih prevoznikov saj imajo včasih odlične akcije. Tukaj se postavlja vprašanje ali je boljše kupiti letalsko karto direktno pri letalski družbi ali na drugih spletnih straneh. Popolnoma pravilnega odgovora tukaj ni. V primeru, da je enaka cena je bolj smiselno kupiti letalsko karto preko spletne strani letalske družbe. V primeru, da je na drugi spletni strani cenejša ponudba in se odločite za njo, dobro preberite drobni tisk, da ne bi na koncu plačali še več.


Letite na bolj odaljena letališča

Če letite na bolj odaljena letališča je cena letalske karte lahko tudi do 50% nižja. Veliko odaljenih letališč ima odlične povezave do mesta.


Zavarovanje tujina

Nizkocenovniki bodo takoj vključili v ceno tudi zavarovanje za tujino. Boljša možnost je da prej primerjate ali je njihova ponudba tudi najbolj poceni na Varčuj24.

Izračuni
Zanimivosti

?

Kako privarčevati pri avtomobilskem zavarovanju?

Samo obvezno avtomobilsko

zavarovanje (AO) je

večinoma smiselno, če

avtomobil vreden okrog

1.500 EUR ali manj


Pogoj, da zavarovalnica

določi servisno delavnico

zniža ceno kaska


Manj vožnje - nižja cena


Primerjajte cene zavarovalnic
Primerjave

Več člankov v temi Tujina

Kontakt: info@varcuj24.si