Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

3 čudoviti kraji za spomladansko potovanje

TOREK, 25. marec 2014

Pomlad je tu, kam na pot? Sonce in prebujanje narave ima zelo pozitiven vpliv tudi na naše počutje. V nadaljevanju podajamo nekaj zanimivih krajev, ki se jih splača obiskati spomladi. Ob tem se pred potovanjem za varnost vašega zdravja lahko odločite za Evropsko kartico ali zavarovanje za tujino.

Potovanje na Kanarske otoke

Španski otoki, ki ležijo zahodno od Maroka so zaradi svoje bližine Afrike ena najlepših destinacij za dopust, ko se pri nas sonček šele prebuja. Ponujajo odlično klimo ter hrano, številne kulturne znamenitosti ter prečudovito naravo. Podobnejši opis z možnostmi kaj vse je mogoče početi na njih si je mogoče prebrati na Varčuj24 Blog. Od 13. aprila do 21. aprila pa poteka na njih slavje velike noči. Španija je zelo katoliška država, kar se seveda kaže tudi v v času katoliških praznikov. Ob tem prazniku je mogoče uživati ob zelo prijetnih temperaturah okrog 25 stopinj Celzija. Lega otokov in s tem povezane temperature so nadele Kanarskim otokom naziv - Otoki večne pomladi.

Obisk čudovite Algarve

V mesecu aprilu se najbolj zahodni del Evrope, Portugalska predstavlja v čudoviti luči. Na Algarvi, ki leži na jugu Portugalske boste uživali ob spomladanskem prebujanju narave in v prečudoviti obali. Sicer je morje še preveč hladno za kopanje, razen če ste zelo pogumni. Zato pa ponuja obalna pokrajina čudovite možnosti za pohode v skalnato hribovje. Tudi igralci golfa se ne morejo pritoževati nad številnimi možnostmi, ki jih imajo. Pogosto se turisti odločijo tudi za izlet s terenskimi vozili. Na teh izletih se potem vidijo res čudovite stvari, ki jih je ustvarila narava. Ob tem pa prav prija kosilo na kateri izmed osamljenih kmetij s pravo domačo hrano in čudovitim pogledom. Obisk Lizbone je za približno 2 uri vožnje stran. Mesto seveda ponuja številne možnosti za kratkočasenje, od zgodovine do nočnega življenja.

Obisk Amsterdama in tulipanov

Amsterdam je eno izmed najlepših mest v Evropi. In pomladi, ko cvetijo narcise, tulipani in drugo cvetje, ki so glavna značilnilnost Nizozemske je razlogov za obisk Amsterdama še mnogo več. Nizozemska se spomladi spremeni skorajda v en sam velik cvet. V bližini Amsterdama si je mogoče ogledati največji cvetlični park na svetu, Keukenhof, ki meri kar 30 hektarjev. Sprehod po tem parku predstavlja za ljubitelje narave vsekakor eno izmed najlepših doživetij v življenju. Amsterdam ponuja dva svetova, zraven kulture in zgodovine tudi zabavo. In sicer je mesto poznano po največjem številu muzejev na število prebivalcev na svetu vendar je seveda poznano tudi po svojem nočnem življenju. Če boste imeli več časa pa se splača tudi krajša pot iz Amsterdama. In sicer je Den Haag odaljen samo 60 km od Amsterdama. Rotterdam pa samo 20 km od Den Haaga. In ti dve mesti ponujata številne možnosti za ogled značilnosti ter zgodovine teh dveh mest. Rotterdam je dobil tudi priznanje mesto arhitekture kar kaže na to, da bo ogled mesta vsekakor zelo lep.

 

Možnosti