Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

3 točke, ki kažejo na pretirano uporabo kreditnih kartic

NEDELJA, 12. januar 2014

Kreditne kartice, v Sloveniji sta najbolj pogosti MasterCard in Visa so postale sestavni del današnjega načina življenja. Ob prednostih, kot je enostavnejši način kupovanja so z njimi povezane tudi določene nevarnosti. Predvsem nevarnost prevelike porabe denarja. Tako je odvisno od uporabnika ali ima dovolj discipline, da jih uporablja na pravi način.

 

Stroški povezani s kreditnimi karticami z odloženim plačilom

Razen letnih stroškov kreditne kartice, ki se gibljejo pri klasičnih kreditnih karticah med 10 in 30 EUR ter pri zlatih kreditnih karticah med 30 in 70 EUR za imetnike kreditnih kartic ni drugih stroškov. Letne stroške kreditnih kartic lahko preverite - Varčuj24. Izjema je, če se pridobi kreditna kartica pri banki, ki za varne nakupe preko spleta izdaja še tako imenovani generator gesel. Le ta stane odvisno od banke, ki izda kreditno kartico med 10 in 20 EUR. Torej so stroški za uporabnika v primeru sprotnega plačevanja obveznosti omejeni in ne more priti do večjih presenečenj.

Kartice so vsak mesec uporabljene do limita

Ta podatek kaže ali na pretirano porabo ali na to, da je kreditna kartica še eden način, da se prebije skozi mesec. V primeru pretirane porabe je to vsekakor težava imetnika kartice zaradi preveč potrošništva. Lahko pa je vzrok tudi, da je samo prenizek limit na kreditni kartici. Vendar je to bolj izjema kot pravilo. Vse več ljudi uporablja kreditne kartice, da se lahko prebijejo skozi mesec. Težavni časi so razlog, da se tudi kreditne kartice uporabljajo za preživetje iz meseca v mesec. Strošek nakupov se potem poravna šele naslednji mesec. V primeru, da se potem plača naslednji mesec ob zapadlosti terjatve s tem ne nastajajo nobeni dodatni stroški.

Poraba na kreditni kartici se skriva od partnerja

V primeru, da se poraba na kreditnih karticah skriva od partnerja je to eden izmed signalov, ki kažejo na pretirano porabo. Najboljša možnosti je vsekakor, da se manj porabi na kreditnih karticah. Druga najboljša je, da se prizna koliko se v resnici porabi na kreditnih karticah.

Razmišljanje o še dodatnih kreditni kartici

Še samo razmišljanje ali je možnost za dodatno kreditno kartico kaže, da obstaja težava ali s preveč nakupovanja ali premalo denarja za vse finančne obveznosti. Dodatna kreditna kartica vsekakor ni rešitev za nobeno od teh težav.

 

Možnosti