Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

4 najlepše plaže v hrvaški Istri

TOREK, 24. junij 2014

Hrvaška Istra je nam Slovencev precej domača. Bližina meja in čudovita narava sta glavna razloga za množičen obisk tega predela Hrvaške. V nadaljevanju podajamo nekaj najlepših plaž v Istri.

1. Medulin

Kot je razvidno iz slike gre za peščeno, več kot 1 km dolgo plažo z imenom Bijeca (Bjiča). Dostop do morja je enostaven, kar je odlično za družine z otroki in starejše ljudi. Zraven klasičnih možnosti aktivnosti kot so sprehodi, kolesarjenje, plavanje se lahko igra še odbojka, se lahko spusti po aquaganu na spodnji sliki ter drugo. Za peščenim delom so borovci tako, da se lahko uživa v pogledu in zraku kar v senčem delu plaže. Zvečer se je mogoče v Medulinu zabavati ali tudi mirno preživeti večerjo ter se potem odpraviti na sprehod po mestu. Pula je odaljena 10 kilometrov in se tako ponuja za izlet. Mesto ponuja številne možnosti za kulturne, zabavne in druge aktivnosti.

2. Rabac

Mesto Rabac se nahaja na vzhodnem deli istrskega polotoka. Iz Ljubljana je dve in pol uri vožnje. Opatija je edino večji hrvaški kraj skozi katerega se potuje. Plaže so čudovite saj ponujajo različne možnosti od peščenih do kamnitih. Seveda so borovci tisti, ki dajejo senco. Samo mesto in plaže so zelo primerne za družine. Zraven plaž je še čudovita pokrajina z mediterantskim rastlinjem. Na voljo so številni vodni športi, kot je jet ski, vožnja na >>banani<< in drugo. 

3. Kanegra (Umag)

Umag je oddaljen uro in pol vožnje iz Ljubljane. Spada med najbolj priljubljene destinacije Slovencev na Hrvaškem. Kanegra pa spada po našem izboru na 3. mesto med najlepšimi plažami v Istri. Odlikuje jo čista, kristalna voda, kar je posledica lege ob rtu in morskim tokov. Sicer je plaža prodnata. Borovci so pa seveda tisti, ki skrbijo za senco. 

4. Klančac (Brseč)

Mestece Brseč je oddaljeno dve uri vožnje iz Ljubljane. Pot je enaka kot za Rabac le, da leži Brseč pol ure vožnje pred Rabcem. Srednjeveško mesto Brseč leži na pečini s katere sega čudovit pogled na Kvarnerski zaliv in otoke. Nedaleč od mesteca Brseč se nahajo številne plaže. Najbolj poznana je Klančac. Ena od najlepših gramoznih plaž na Jadranu. Lokacija plaže ob mogočni skalah je neverjetna. 

V primeru, da se odpravljate na pot rabite še ali Evropsko zdravstveno kartico ali zdravstveno zavarovanje za tujino Varčuj24 - primerjava cen vseh ponudnikov

 

Možnosti