Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Renault in Volkswagen še vedno prodata največ avtomobilov v Sloveniji

PETEK, 18. marec 2016

Prodaja avtomobilov v Sloveniji je ponovno v porastu. Med znamkami sta še vedno v vodstvu Renault in Volkswagen. In pri modelih sta to Clio in Golf. Statistiko prodaje avtomobilov v Sloveniji izkrivljajo prodaje v tujino.

V letu 2015 je bilo prodanih največ vozil znamke Volkwagen in Renault

Volkswagen in Renault sta še vedno na vrhu prodanih vozil med znamkami v Sloveniji. Glede na leto 2014 je prodaja osebnih vozil v Sloveniji porasla za 11,55%. Odlično leto 2015 so po rasti prodaje glede na leto imele znamke Ford, Nissan, Hyundai in Kia. Prebuja se tudi trg vozil višjega razreda, kjer so vse znamke zabeležile odlične rezultate.

Pri podatkih prodaje avtomobilov se je vedno potrebno zavedati, da okrog 1/4 do 1/3 avtomobilov prodanih v Sloveniji gre kupcem v tujini. Tuji trgovci kupujejo nove avtomobile v Sloveniji seveda zaradi nižje cene, kot je le ta v domači državi. S tem končni kupci v tujih državah kupijo avtomobil iz Slovenije po nižjih cenah kot pri pooblaščenih prodajalcih v teh državah.

Podatki za mesec februar 2016 kažejo, da sta še vedno najbolj prodajana modela Clio in Golf

Renault Clio je še vedno najbolj prodajan model v Sloveniji. In v letu 2016 je prodaja še porasla glede na obdobje januar-februar 2015. Volkswagen koncern v katerega spada tudi Škoda je potem na naslednjih mestih po prodaji. Očitno afera glede izpušnih plinov ni pustila vpliva na kupce v Sloveniji. Pri tem je zanimivo, da je na primer Clio v Avstriji po prodaji šele na 10. mestu, Golf in Octavia pa sta na vrhu. Odlični prodaji Clia verjetno največ prispeva zgodovina Revoza v Sloveniji saj se je prvi Clio v Revozu začel proizvajati že v letu 1993. Tako smo vzeli ta model kot za svoj domač.

Številne odlične ponudbe za zamenjavo avtomobilskega zavarovanja v letu 2016

V letu 2016 so zavarovalnice pripravile številne odlične ponudbe za zavarovance. Konkurenca med zavarovalnice se povečuje in ker se zavarovanci vse pogosteje odločajo za zamenjave zavarovalnic se zavarovalnice temu odzivajo s številnimi novimi ponudbami. Zavarovanci imajo tako več možnosti pridobiti v letu 2016 bolj poceni avtomobilski zavarovanje, kot so ga imeli v letu 2015. Tudi preko spletne strani varcuj24.si je mogoče privarčevati pri avtomobilskem zavarovanju z informativnim izračunom. Pridobite si bolj ugodno ponudbo za avtomobilsko zavarovanje na varcuj24.si

Viri: varcuj24.si, Avto društvo Slovenije

Možnosti