Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Bančne in zavarovalne storitve bodo v prihodnosti precej cenejše

NEDELJA, 30. oktober 2016

Lokacije v centrih mesta, številni jumbo plakati, nenehno oglaševanje na televiziji, plače in drugi dejavniki kažejo na to, da sta bančni in zavarovalni sektor med najbogatejšimi. V prihodnosti se bo to predvsem na račun novih tehnologij spremenilo. Že trenutno lahko stranke zamenjajo svojo banko ali zavarovalnico in precej privarčujejo. Primerjava bank in zavarovalnic na varcuj24.si

Kot sta v preteklosti bila draga sol in začimbe tako je danes še vedno bančništvo in zavarovalništvo

Sol in začimbe so bile nekoč vrtoglavi dragi danes pa je to splošen produkt, ki je zelo poceni. Tudi bančništvo in zavarovalništvo je bilo v preteklosti izjemno dobičkonosno. Tudi trenutno sta ti dve panogi med najbolj bogatimi. Z razvojem tehnologije se bo to v prihodnosti močno spremenilo.

Prihajajo nove tehnologije in s tem novi ponudniki na bančni in zavarovalniški trg

Zavarovalniški trg bo največjo spremembo doživel s prihodom novih tehnologij. Predvsem avtonomna vožnja bo močno spremenila način zavarovanj. Tako bodo verjetno, kar sami proizvajalci avtomobilov zavarovali svoje prodane avtomobile pri zavarovalnicah, ki seveda ne bodo slovenske ampak največje svetovne. To se bo verjetno zgodilo v naslednjih desetih letih. Obenem se tudi že v Sloveniji močno povečuje trend v car sharing, to je izposoje avtomobilov. Posledično bo potrebno manj avtomobilov, kar bo vplivalo na število avtomobilskih zavarovanj. Že danes je mogoče precej privarčevati pri avtomobilskem zavarovanju, če se odločite primerjati ponudbe zavarovalnic ali pridobite več ponudb.

Pri bančnem sektorju bodo spremembe še mnogo hitrejše. Bančni račun je splošen produkt za katerega se plača mnogo preveč. In kaj je največja ironija je, da se z razvojem tehnologije, ki omogoča bolj enostavno in poceni poslovanje bančni računi še dražijo. V zadnjih letih so se stroški bančnih računov v Sloveniji še povišali. Vendar so na drugi strani na voljo tudi precej bolj ugodni bančni računi.

Viri podatkov: Slovensko zavarovalno združenje, varcuj24.si

 

Možnosti