Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Cenejša avtomobilska zavarovanja

SREDA, 25. december 2013

V prvih 3. četrtletjih leta 2013 so se bruto pobrane premije zavarovalnic pri obveznem avtomobilskem zavarovanju (AO) glede enako obdobje leta 2012 znižale za 8,2%, pri avtomobilskem kasku pa za 6,1%. Razlogi za ta znižanja so številni: od spremembe tržnih deležov k zavarovalnicam, ki ponujajo bolj poceni avtomobilska zavarovanja do splošnega znižanja cen avtomobilskega zavarovanja.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO)

Ob 8,2% znižanju kosmate zavarovalne premije pri obveznem avtomobilskem zavarovanju v prvih  3. četrtletjih so se obračunane kosmate zavarovalne odškodnine povečale za 1%. Zavarovalnice imajo tako slabši škodni rezultat kot so ga imele v preteklih letih.

Kasko avtomobilsko zavarovanje

Ob 6,1% znižanju kosmate zavarovalne premije pri kasko avtomobilskem zavarovanju v prvih  3. četrtletjih so se obračunane kosmate zavarovalne odškodnine povečale za 3,9%. Zavarovalnice imajo tako slabši škodni rezultat kot so ga imele v preteklih letih in sicer znaša le ta pri kasko avtomobilskem zavarovanju 75%.

Nezgodno zavarovanje

Pri nezgodnem zavarovanju so se kosmate zavarovalne premije v prvih  3. četrtletjih znižale za 5,4%. Na drugi strani so se obračunane kosmate zavarovalne odškodnine znižale le za 4,9%. Zavarovalnice imajo tako slabši škodni rezultat kot so ga imele v preteklih letih.

Zdravstveno zavarovanje

Pri zdravstvenem zavarovanju, to je dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju so se kosmate zavarovalne premije v prvih  3. četrtletjih povečale za 8,2%. Na drugi strani so se obračunane kosmate zavarovalne odškodnine povečale za 5,8%. Zavarovalnice imajo tako boljši škodni rezultat kot so ga imele v preteklih letih. Vzajemna je tako za mesec marec drugo leto že napovedala znižanje mesečne premije dopolnilnega, oziroma kot se pogosto omenja dodatnega zdravstvenega zavarovanja za 1 EUR.

Življenjsko zavarovanje

Pri življenjskem zavarovanju so se kosmate zavarovalne premije v prvih  3. četrtletjih znižale za 6,5%. Življenjska zavarovanja tako pod pritiskom recesije še naprej beležijo velike padce.

 

Možnosti