Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Cenejše letalske karte v letu 2014

PONEDELJEK, 16. december 2013

Po napovedih International Air Transport Association bodo svetovne letalske družbe v letu 2014 imele rekordne dobičke. Poglavitni razlog zato je rahlo nižja cene goriva. Odlični poslovni rezultati bodo zasluga tudi večjih letal in s tem večjega prevoza števila potnikov in tovora, ter povečanje ekonomičnosti letal. To bo potem rezultiralo v nižjih cenah letalskih kart.

Rekordni dobički letalskih družb

Ocenjeni dobiček letalskih družb v letu 2013 naj bi znašal 9,4 milijarde evrov. V letu 2014 pa naj bi se dobiček povečal na rekordnih 14,3 milijarde evrov. Pri evropskih letalskih družbah naj bi se dobiček leta 2014 povečal na 3,2 milijarde evrov iz 1,7 milijarde evrov v letu 2013.

Večja ekonomičnost letal

Tako se pričakuje, da se bo leta 2014 glede na leto 2004 število potnikov povečalo za 64%, tovor za 37% stroški goriva pa se bodo povečali le za 17%.

Večje število potnikov

Število potnikov naj se bi v letu 2014 povečalo na 3,3 milijarde iz 3,1 milijarde v letu 2013.

Vse ostalo okrog samega leta poganja rast dobička

Po ocenah bi tako letalske družbe brez prihodkov s strani prtljage in drugih dodatnih stvari, ki jih zaračunavajo ustvarjala izgubo. Letalske družbe tako vse bolj postajajo prodajne družbe, ki prodajajo vse ostalo okrog samega leta. Polovica ostalih prihodkov, ki niso vezani direktno na sedež pride iz naslova prodaje hotelskih sob. Prihodki letalskih družb po letalski karti iz naslova vsega ostalega zraven samega leta so pri 10 evrih.

Nižje cene letalskih kart

Po napovedih naj bi se cene letalskih kart na osnovi prej navedenih podatkov v letu 2014 znižale. Letalske družbe si lahko tako privoščijo nižje cene letalskih kart. Zaslužek letalskih družb na letalsko karto naj bi znašal 4,2 evra. Tako se lahko pričakujejo znižanja cen letalskih kart vendar velikih znižanj ni za pričakovati.

V primeru, da greste na turistično potovanje ne pozabite še primerjati zavarovalnice glede zavarovanje tujina - Varčuj24.

 

Možnosti