Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Dopolnilno ali dodatno zdravstveno zavarovanje

TOREK, 22. oktober 2013

Zraven obveznega zdravstvenega zavarovanja obstajata v Sloveniji še dopolnilno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Kakšnja je razlika med njima?

Dopolnilno zdravsteno zavarovanje krije razliko do polne vrednosti zdravstvenih storitev, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti (npr. očala za odrasle,..). Sicer bi doplačila znašala med 5 in 75% cene zdravstvene storitve, zdravila ali medicinskega pripomočka. 

Dodatno zdravstveno zavarovanje pa zajema višji standard storitev in dodatne pravicekot je to določeno v obveznem zavarovanju. Torej gre tukaj za dodatna ali nadstandardna zdravstvena zavarovanja, kot so krajše čakalne dobe pri zdravstvenih storitvah,... Ponudbe med zavarovalnicami so tukaj precej različne tako da jih je potrebno temeljito primerjati.

Velika večina se tako odloči za dopolnilno zdravstveno zavarovanje saj krije razliko do polne vrednosti zdravstvenih storitev. Izjemoma se pa ljudje, ki želijo imeti nadstardne storitve odločajo tudi za dodano zdravstveno zavarovanje.

Možnosti