Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Dopust na Hrvaškem top destinacija v letu 2014

SOBOTA, 28. december 2013

Ob koncu leta 2013 se že načrtujejo potovanja in dopusti v letu 2014. In po oceni turističnih agentov največje turistične agencije v ZDA Travel Leaders Group bo v letu 2014 top destinacija v Evropi Hrvaška. Tako bo Hrvaška nadaljevala pozitivni trend iz preteklih let. Nam Slovencem najbližja in večini tudi najbolj pogosta turistična destinacija postaja vse bolj ciljna destinacija turistov iz celega sveta.

Potovanje na Hrvaško 

Kot kažejo statistike priporoča največ, to je 26,5% turističnih delavcev v največji ameriški turistični agenciji kot novo in prihajajočo destinacijo Hrvaško. To bo le še povečalo zanimanje Američanov za dopust na Hrvaškem.

Američani vse bolj pogosto na Hrvaško

Po zadnjih letnih podatkih, seveda za leto 2012 se je število turistov iz ZDA na Hrvaškem povečalo za 15% na 173.501 gostov. To je še vedno zelo majhen delež v celotni strukturi gostov. Skupno je Hrvaško v letu 2012 obiskalo 10.369.226 tujih gostov. Delež tujih gostov iz ZDA tako predstavlja v celotni strukturi tujih gostov 1,7%.

Hrvaška ostaja naravna a obenem vse bolj razvita

Splošno dojemanje Hrvaške in tudi reklamira se tako, da ima še vedno neokrnjeno naravo a obenem zaradi investicij v hotele in infrastrukturo vse višji standard namestitev gostov. A obenem še vedno ni tako pozidana kot na primer Španija ali Turčija. Večje investicije se na drugi strani kažejo tudi v tem, da se cene hotelskih sob višajo.

Evropska kartica ali zdravstveno zavarovanje za tujino Hrvaška

Ker nam je Hrvaška blizu je napogostejša izbira Evropska kartica. Več o Evropski kartici za Hrvaško. Zavarovanje za tujino ima tudi na dopustu na Hrvaškem nekaj prednosti - kot so zdravstveno zavarovanje tudi pri zasebnikih, možno zavarovanje prtljage in drugo. Primerjava ponudnikov zdravstvenoga zavarovanja za tujino na - Varčuj24.

Preostale turistične top destinacije v Evropi

Med top destinacijami v letu 2014 za Hrvaško sledi Islandija z 14,8%, Turčija z 13,8%, Češka z 12,1% in Portugalska z 12,0% priporočili turističnih agentov. Glede na to, da gre za priporočila turističnih delavcev v največji turistični agenciji v ZDA boda ta priporočila imela velik vpliv na odločitve dopustnikov v ZDA.

Viri: Travel Leaders GroupVirginHrvaška turistična skupnost

 

Možnosti