Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Dražja elektrika v 2017. Zamenjava dobavitelja se splača.

TOREK, 14. november 2017

Cene električne energije na borzah so se v zadnjih mesecih podražile. Odjemalci še tega ne zaznavajo preko višjih položnic. Kljub višjim cenam se zamenjava dobavitelja še vedno splača saj so klasični paketi še vedno tudi preko 100 evrov dražji na letni ravni.

Informativni izračun elektrike v 2017

Dražja elektrika v letu 2017

Cene elektrike so v letu 2017 na različnih evropskih borzah porasle za skoraj 30 odstotkov. To je dobra novica za proizvajalce električne energije in slaba novica za odjemalce. Razlogov za rast električne energije je več, glavni so rast fosilnih goriv, večja potrošnja zaradi višje gospodarske rasti, slabih hidroloških razmer in drugega. Zaradi vse večjega ciljnega deleža obnovljivih virov v prihodnosti in s tem povezanih stroškov (proizvajalci imajo zagotovljene cene od časa investicije).

Rast cen se pozna predvsem v tem, da novi paketi v primerjavi s klasičnimi paketi niso več tako poceni. Možen prihranek pri zamenjavi paketa je pa še vedno zelo velik

Novi paketi, ki jih ponujajo dobavitelji niso več tako poceni kot so bili v preteklosti. Vendar lahko potrošniki še vedno prihranijo na letni ravni zelo velik znesek, to je tudi preko 100 evrov na leto. Trenutno imajo dobavitelji še zakupljene količine elektrike za prihodnjo leto in tako lahko ponujajo še relativno ugodne pakete. Obstoječi odjemalci so v skoraj v celoti na rednih cenikih, ki se niso spreminjali že številna leta in so tako zelo dragi. Zaradi tega le ti odjemalci ne bodo zaznali spremembe cen. Še precej višja rast cen elektrike bi povzročili tudi rast pri rednih cenikih.

O Varčuj24

Varčuj24 je spletna stran za primerjavo ponudb zavarovalnic, bank in distributerjev elektrike. Spletno stran ustvarjamo s ciljem, da pripomoremo potrošnikom k boljšim in bolj ugodnim odločitvam glede produktov kot so zavarovanja, depoziti, paketi elektrike in drugo. Želimo prikazati številke za marketingom ponudnikov. Mnoga leta so bile tile trgi popolnoma nepregledni. Vsekakor je čas, da se to spremeni. Temu poskušamo pridodati tudi mi. Ob primerjavi ponudnikov lahko letno privarčujete tudi več kot 500 evrov pri fiksnih stroških.

Možnosti