Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

V letu 2017 je prišlo do podražitve cen elektrike za gospodinjstva zaradi višjih prispevkov. Obenem se na borzah draži tudi sama cene elektrike.

PONEDELJEK, 17. april 2017

Z začetkom leta 2017 je država ponovno zvišala prispevke za razne postavke na računu za elektriko in tako zvišala končno ceno elektrike za gospodinjstva za nekaj evrov (povprečno za okrog 3 evre). Obenem se je na borzah cena električne energije v zadnjem letu močno zvišala in zaradi tega ni več na voljo toliko akcijskih ponudb z zelo ugodno ceno električne energije. Informativni izračun cen elektrike v letu 2017 na varcuj24.si

Informativni izračun elektrike v 2017

Z začetkom leta 2017 je država ponovno zvišala prispevke za posamezne postavke na računih za elektriko

Prispevki in davki predstavljajo na računih za elektriko za gospodinjstva okrog 2/3 celotnih stroškov in v nekaterih primerih še več. Država je z začetkom leto ponovno zvišala cene nekaterih postavk kot je na primer omrežnina in obračunsko moč in tako povzročila višje račune za gospodinjstva za nekaj evrov. Napovedovala se je tudi podražitev elektrike zaradi TEŠ 6 v višini enega evra na položnici. Očitno tega trenutno ne bo. Vendar bo država morala najti dodatni način financiranja izgub TEŠ 6 tako, da v neki obliki bomo v prihodnosti vsekakor priča dodatni obdavčitvi.

Cene elektrike na evropskih borzah so močno porasle v zadnjem letu

Začetek leta 2017 je prinesel močan mraz. Ob tem so se zaradi močnega mrazu in suše cene električne energije na borzah močno zvišale. V zadnjih mesecih je prišlo do padca cen električne energije iz nivojev na začetku leta. Vendar so cene elektrike trenutno precj višje kot so bile pred letom dni. Posledično nič več toliko izjemno ugodnih akcijskih paketov elektrike kot smo jim bili priča v preteklosti. Primerjava ponudb električne energije

Kako privarčevati pri stroških električne energije

Gospodinjstva ne morejo narediti nič glede zvišanja prispevkov s strani države. Edine možnosti so znižanje porabe elektrike - 5 nasvetov za varčevanje pri energiji spomladi in zamenjava paketa elektrike ali dobavitelja elektrike s cenejšim ponudnikom Informativni izračun elektrike za leto 2017. Dobavitelji elektrike dajejo akcijske ponudbe, ki pa so ponavadi veljavne samo za 12 mesecev. In potem uvrstijo odjemalca nazaj na klasični paket, ki pa je precej dražji. Zaradi tega je edini način, da stalno privarčujete pri električni energiji, da vsaj enkrat letno preverite in po potrebi zamenjate paket električne energije. In zamenjava dobavitelja električne energije je popolnoma enostavna in neopazna saj je potrebno samo podpisati en dokument.

Možnosti