Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Kako privarčevati pri elektriki, ko boste na dopustu

NEDELJA, 9. avgust 2015

Pri dopustu računate, da boste imele stroške potovanja, nastanitve, in druge stroške. Ob tem pa se pogosto pozablja, da ko boste imeli stroške na dopustu, da boste imeli tudi popolnoma nepotrebne stroške doma. Če boste sicer ugasnili elektronske naprave vendar bodo še vedno v stanju pripravljenosti, ker jih ne boste izklopili iz elektrike bo to povzročilo dodatne stroške pri elektriki. V nadaljevanju bomo na varcuj24.si predstavili nekaj popolnoma nepotrebnih stroškov elektrike in kako se jih znebiti, ko boste na zasluženem dopustu.

Izognite se stanju pripravljenosti pri elektronskih napravah

Večinoma se po koncu uporabe ugasnejo elektronske naprave kot so televizor, računalnik in druge. Vendar porabijo te naprave tudi v stand-by modusu ogromne količine električne energije. V primeru, da bi izklopili elektronske naprave iz elektrike bi lahko privarčevali okrog 4% električne energije mesečno. Če se že uporablja mirovanje pri elektronskih napravah, ko smo doma, ker je bolj enostavno in praktično, pa ni razloga, da ne bi izklopili elektronskih naprav iz elektrike, ko gremo na dopust. In pri tem ni nepomembno, da se tako izognemo še nekaterih drugim težavam, kot na primer, da ne more priti do tega, da bi strela uničila  elektronske naprave. Ob tem ni potem potrebno skrbeti ali imamo vse zavarovano znotraj zavarovanja nepremičnine.

Hladilnik sprazniti, ga odmrzniti in izklopiti iz elektrike

V primeru, da greste na dopust za več tednov se splača tudi sprazniti hladilnik, ga odmrzniti in ga izklopiti iz elektrike. Pri tem ne pozabite pustiti odprtih vrat hladilnika, saj se bo sicer nabrala plesen v hladilniku.

Grelnik vode (bojler) izklopiti iz elektrike

Majhne grelnike vode se splača izklopiti iz električne energije v primeru dopusta. Saj tudi v primeru, da ne rabite vroče vode za pomivanje se voda vsak dan segreva in ohlaja. Večje grelnike vode (60-80 litrov) se pa ne splača izklopiti, razen v primeru več tedenskega dopusta, saj bi bo vrnitvi z dopusta ogrevanja celotnega bojlerja vode porabilo zelo veliko elektrike.

Preden se odpravite na pot še enkrat preverite vsako sobo

Tik preden greste na pot preverite še v vsaki sobi ali so res vsi aparati izključeni iz elektrike. Kontrola je vedno dobrodošla.

Ne samo pri dopustu ampak skozi celotno leto varčujte pri elektriki

Zbrali smo nekaj kratkih nasvetov kako lahko varčujete pri elektriki skozi celotno leto z nekaj enostavnimi in praktičnimi nasveti. Varčevanje z elektriko - varcuj24.si

 

Možnosti