Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Google ponuja številne možnosti varčevanja pri počitnicah

NEDELJA, 29. junij 2014

Google kot glavni svetovni iskalnik se počasi širi na številne druga področja. Turizem je eno izmed njih. V preteklih dneh je Google ponudil precej izboljšano verzijo - Iskanje letov. Prav tako ponuja tudi možnosti primerjave cen hotelov.

Google turizem

Google je vstopil na področje turizma v letu 2010. Tega leta je kupil programsko podjetje ITA software za 700 milijonov dolarjev (okrog 540 milijonov evrov tedaj). Podjetje je ponujalo informacije o letih in letalskih kartah. V mesecu aprilu 2014 je Google prevzel licenco podjetja Room 77. Razlog za licenco je večji poudarek na rezervacijah preko mobilnih telefonov. Room 77 naj bi imel odlično tehnologijo iskanja in bi zaradi tega omogočal nižje cene in večjo točnost podatkov.

Google iskalnik letov (Flight search)

Septembra 2011 je spletna stran Google Flight Search zaživela online. Vse do danes je doživela številne spremembe. Zadnja sprememba izpred nekaj dni je še posebej zanimiva. Ob tem, ko vtipkate letališče s katerega nameravate poleteti vam spletna stran na google zemljevidu pokaže tudi cene letalskih kart ob mestih. Trenutno je še aplikacija prilagojena za ZDA, saj trenutno omogoča rezervacijo letov v ZDA. Iskanje pa je omogočeno tudi po letališčih po celem svetu. Tudi nam bližnjih letališč, kot so Ljubljana, Benetke, Dunaj,... Bolj avanturistični potniki pa lahko izberejo tudi google poznano možnost "I'm feeling lucky". Opis možnosti uporabe Iskalnika letov je tudi v slovenščini.

Google iskalnik hotelov

Spletna stran je slovenščini. Gre za agregator ponudb. Se pravi, da se zbirajo ponudbe večih spletnih strani na enem mestu. Pred kratkim je Google dodal še slike in ocene hotelov. V svetu je precej poznanih takih spletnih strani. Pri nas se najbolj oglašuje Trivago. Spletna stran je v slovenščini.

Google Flight Explorer

Prav tako zelo zanimiva spletna stran je Google Flight Explorer. Spletna stran prikazuje, koliko stanejo letalske karte skozi leto. Tako se lahko primerja cene letalskih kart po različnih obdobjih in se ugotovi kdaj so letalske karte za želeno destinacijo najcenejše. Na žalost za nam bližnja letališča ta opcija ne deluje. Deluje pa, če na primer letite iz Frankfurta v ZDA. Kot je že bilo prej omenjeno si lahko ogledate cene po različnih obdobjih in tako ugotovite kdaj so letalske karte najcenejše. Na primer, sedaj je možnost pregledat cene letalskih kart do konec leta 2014. In če imate fleksibilnost glede potovanja se tako lahko odločite za obdobje z nižjimi cenami letalskih kart.

V primeru, da se odpravljate na pot rabite še ali Evropsko zdravstveno kartico ali zdravstveno zavarovanje za tujino Varčuj24 - primerjava cen vseh ponudnikov

 

Možnosti