Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Kaj se res lahko pričakuje od All inclusive dopusta?

ČETRTEK, 15. maj 2014

All inclusive je postala besedna zveza, ki jo razume tudi že tisti, ki ne razume angleško. Kaj pa se res lahko pričakuje od All inclusive dopusta? Zastonj hrana, pijača, izleti in vse ostalo se najpogosteje razume pod to besedno zvezo. In potem pride realnost. 

Zgodovina All inclusive ponudbe

Leta 1950 je prvi hotel na Mallorci ponujal All inclusive. Je pa seveda tedaj ponudba bila precej drugačna od današnje. Skupna stranišča so bila še pravilo. Prve all inclusive ponudbe so bile namenjeni samskim in mladim parom. Danes pa predstavljajo družine 70% All inclusive gostov. 

Kaj naj bi hotel ponujal pri All-inclusive?

Za razliko od na primer polpenziona, kjer se ve kaj se lahko pričakuje od potovanja je pri All inclusive precej več sivega prostora pri definiciji. Osnovno pravilo se glasi, da se šteje kot All inclusive, ko ni potrebno dokupit hrane na dopustu. Se pravi, da gost ne sme biti lačen. Kakšno hrano naj bi točno gost dobil pa ni nikjer določeno. 

Kaj se lahko v praksi pričakuje od All inclusive?

V primeru, da je dopust rezerviran kot All inclusive se lahko pričakujejo zajtrk, kosilo, večerja in majhna izbira brezalkoholnih in alkoholnih pijač. Več v večini primerov ni za pričakovati. In pri tej ponudbi gre za lokalne produkte, tudi pri pijači. Ni mogoče zahtevati nam poznanih znamk pijače.

Kdaj se lahko pričakuje precej več kot so minimalni pogoji za All inclusive?

Edino v primeru, da je turistična agencija oziroma hotel sam oglaševal, da All inclusive vključuje tudi poznane blagovne znamke pijač, a la carte hrano in drugo je mogoče pričakovati in tudi zahtevati, da se to izpolni.

Ponudniki tržijo več variant All inclusive ponudbe

Pri All inclusive soft ni vključena v ponudbo alkoholna pijača. All inclusive Plus vključuje posebnost, ki je odvisna od vsakega ponudnika posebej. Na primer, v določenih primerih je vključena pijača priznanih blagovnih znamk. Potem obstaja še All inclusive Premium in številne druge variante all inclusive. Pred odločitvijo kam na dopust se tako splača pozanimati kaj se dobi pod All inclusive. Tako, da ne bi bilo pozneje negativnih presenečenj. Pozitivna bi že prenesli. 

Zanimivost glede ali je potrebno dati še napitnino

Hmm, napitnina pri All inclusive, ja ali ne? Zgodovina kaže na en primer na Kubi, ko je natakar ponudil pijačo samo v primeru napitnine. Sodišče je odločilo, da to krši del zaveze ponudnika dopusta. Tako, da strogo zakonsko gledano ni potrebno dati napitnine. Vendar v večini primerov delajo hotelski uslužbenci za zelo nizke plače. Tako, da je lepo, če se da tudi nekaj napitnine.

Primerjava ponudnikov zdravstvenih zavarovanj za tujino na Varčuj24

 

Možnosti