Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Katero mesto obiskat v božično-novoletnem času

PETEK, 6. december 2013

Okrašeno mesto, veselo druženje, hrana in pijača zaznamujejo veliko mest v času božiča. V nadaljevanju predstavljamo nekaj najlepših mest za obiskat v času božiča in novega leta. Obenem so ta mesta zelo blizu nas. Tako, da če je priložnost se jo vsekakor splača izkoristiti.

Obisk Dunaja

Na Dunaju so se lučke prižgale že 16. novembra in bodo gorele vse do božiča. Christkindlmarkt je središče zbiranja vseh, ki imajo radi božični duh na Dunaju. Odpre se ob 10 uri in traja vse do 21.30 ure med tednom. Za vikend pa traja še pol ure dlje. Odlična hrana, kuhano vino (stane od 1,5 do 3 evre), številni ljudje dajejo čar božiča. V Avstriji je na splošno tradicija druženja v mesecu decembru ob kuhanem vinu in lučkah. Tako, da lahko podobobno, seveda z manjšim številom ljudi in manj ponudbe doživite tudi v manjših avstrijskih mestih.

Na Dunaju bo vsak dan od 20 do 20.30 ure tudi glasba v živo - godbena pihala. Za otroke so pripravljene številni delavnice. Lahko pošiljajo darila in imajo obenem številne druge možnosti kratkočasenja.

Dunaj je vsekakor mesto za obiskat. In božično-novoletni čas je eden izmed najlepših za doživet Dunaj.

Obisk Budimpešte

Prav tako zelo blizu nas je Budimpešta. Letos praznuje božično-novoletni Vörösmarty trg svojo 13. obletnico. In sicer bo okrašen od 18. do 30. decembra. In to vsak dan od 10 do 20 ure. 

Vsak obiskovalec bo lahko našel nekaj zase. Na voljo bo odlična madžarska hrana in odlična pijača. Številni kulturni programi. Igralnice za otroke. Ob tem bo še mnogo drugih dejavnosti. Tako da je Budimpešta v tem času še posebej vredna obiska.

Obisk Rima

Večno mesto ima svoj čar tudi v božično-novoletnem času. Središče dogajanja je na Piazza Navona. Kjer se boste lahko posladkali s številnimi italijanskimi sladicami. Prav tako je seveda na voljo odlično kuhano vino. Druženje bo potekalo vse do 6. januarja 2014.

Italijani so zelo družinsko usmerjeni. Tako da se bodo otroci gotovo zelo zabavali ob številnih ponudbah za njih. Od obiska božička do številnih igralnic. Zabava za vse je zagotovoljena.

Obisk Zagreba

Tudi nam bližnji Zagreb je čudovito okrašen v božično-novoletnem času. Na glavnem trgu - Bana Jelačića bo tako vse do 23. decembra. Med tednom bo vsak dan glasba v živo od 17.30 do 21 ure. Za vikend pa od 11 do 21 ure. 

Božični sejem pa bo v Gajevoj in Bogovićevoj ulici vse do 31. decembra. Na Zrinjevcu pa bo do 1. januarja se mogoče posladkati z domačimi zagrebškimi sladicami in kuhanim vinom. Na Cvjetnom trgu pa bo do 31. decembra sedež dogajanja za otroke. Od mesta dedka mraza s tovarno igračk do igralnic in predstav. Za mesto dedka mraza je vstopnina od 3 evre posamično do 20 evrov za družine.

V primeru, da greste na turistično potovanje ne pozabite še na zavarovanje tujina - Varčuj24.

 

Možnosti