Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Nov paket GEN-I s Prvi mesec brezplačne elektrike se odlično bere in sliši

TOREK, 18. november 2014

GEN-I po naši primerjavi dobaviteljem elektrike s paketom Prvi mesec brezplačne elektrike ponuja najbolj ugoden paket elektrike. Paket omogoča številne prihranke glede na klasične pakete pri drugih dobaviteljih.

 

Na varcuj24.si lahko primerjate ponudbe

dobaviteljev elektrike 

Primerjava ponudb 9 dobaviteljev elektrike; kliknite tukaj - Varčuj24

 

GEN-I ponuja med drugim elektriko iz jedrske elektrarne Krško

Pri tem je pomembno, da je GEN-I vertikalno integriran dobavitelj elektrike (50% lastnik podjetja je Gen Energija, ki ima 50% lastništvo v Nuklearni elektrarni Krško). V strukturi virov za leto 2013 je električna energija iz jedrskih virov pri GEN-I predstavljala kar 58,5% vseh virov. Med ostalimi dobavitelji sledi Petrol Energetika s 55% vseh virov. Petrol je preko podjetja IG energetski sistemi d.o.o. 50% lastnik GEN-I. Med ostalimi dobavitelji pa ima največji delež jedrske energije v strukturi virov Energija Plus (Elektro Maribor) šele z 32,4%.

Kaj pomeni v resnici Prvi mesec brezplačna električna energija

Izračun električne energije temelji na sami ceni elektrike ter številnih drugih postavkah, kot je omrežnina, trošarina in drugo. GEN-I ne upošteva samo svoj strošek, to je strošek električne energije. Omrežnina, trošarina in vse ostalo se pa plača. Prvi mesec brezplačna električna energija pomeni, da se bo prvi mesec plačalo nekaj več kot polovico povprečnega računa pri tem paketu. Koliko se bo plačalo glede na paket pred zamenjavo pa je odvisno od cene električne energije pri prejšnjem paketu.

 

Možnosti