Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Plačevanje in dvig gotovine na dopustu; Hrvaška, Italija,..

NEDELJA, 29. julij 2018

Čas dopustov je čas za odklop. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj kratkih in enostavnih nasvetov za čim nižje bančne stroške na dopustu.

Informativni izračun elektrike v 2018

Dvig gotovine v tujini

V primeru dopusta na Hrvaškem, ki ni del evropske monetarne unije so vedno odprta vprašanja glede plačil in dviga denarja v kunah. Dvig denarja na Hrvaškem naj bo opravljen z debit (Maestro) bančno kartico. Sicer boste še vedno imeli strošek vendar bo leta precej nižji kot, če bi dvigovali gotovino s kreditno kartico. Pri dvigu gotovine z debit (Maestro) kartico izberite možnost brez konverzije saj s tem izognete dodatnim nepričakovanim stroškom. Pri dvigu gotovine v kunah se bo menjava valute izvršila po menjalnih tečajih mednarodnih kartičnih sistemov, ki je precej cenejši kot, če izberete konverzijo, kjer je menjava izvšena po mnenjalnem tečaju lokalne banke. V evrskih državah teh težav ni.

Plačevanje z debit (Maestro) kartico ali MasterCard kartico?

NLB je sprejela na začetku leta 2018 sprejela odločitev, da bo zaračunavala 1,5% od vrendosti zneska plačila v neevrski valuti z debit (Maestro) kartico. Vendar kot je razvidno iz spletne strani NLB do nadaljnjega tega nadomestila ne bodo zaračunavali. Tudi pri plačilu s kartico izberite tako kot pri dvigu gotovine izberite plačilo v lokalni valuti. Debetne (Maestro) kartice so plačilne kartice kjer je mogoče kupiti samo toliko kot je stanja na vašem transakcijskem računu. Pri plačilu z Maestro kartico gre denar direktno iz vašega transakcijskega računa, kar pomeni večje tveganje v primeru škodnega dogodka. Smiselno jo je vzeti s sabo zaradi cenejšega dviga gotovine kot s kreditno kartico. Pri plačilu s kreditno kartico ni nobenih stroškov, je omejen maksimalni znesek plačila s kreditno kartico, in drugo.

O Varčuj24

Varčuj24 je spletna stran za primerjavo ponudb zavarovalnic, bank in distributerjev elektrike. Spletno stran ustvarjamo s ciljem, da pripomoremo potrošnikom k boljšim in bolj ugodnim odločitvam glede produktov kot so zavarovanja, depoziti, paketi elektrike in drugo. Želimo prikazati številke za marketingom ponudnikov. Mnoga leta so bile tile trgi popolnoma nepregledni. Vsekakor je čas, da se to spremeni. Temu poskušamo pridodati tudi mi. Ob primerjavi ponudnikov lahko letno privarčujete tudi več kot 500 evrov pri fiksnih stroških.

Možnosti