Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Stroški, ki jih plačujete bankam in jih enostavno ne bi smeli

NEDELJA, 21. junij 2015

Banke so zelo dobre v tem, da ugotovijo kako pridobiti čim več prihodkov iz naslova svojih komitentov. Zbrali smo nekaj stroškov, ki jih komitenti enostavno ne bi smeli sprejeti. To seveda pomeni, da bančni komitenti storijo glede teh stroškov kaj je v njihovi moči, zamenjavi bančnega paketa pri banki ali zamenjajo banko.

Katera banka vam zaračunava največ za mesečno vodenje bančnega računa?

Na naši spletni strani smo preverili katera banka zaračunava največ za mesečno vodenje računa. In sicer je to Raiffeisen Bank, ki zaračuna samo za mesečno vodenje rednega računa, kar 2,99 EUR. In potem še pride zraven še mesečno vodenje za spletno bančništvo, strošek kreditne kartice, provizije za transakcije,... Bančni komitenti, ki plačujejo ta znesek imajo možnost zamenjave na drugi paket pri isti banki ali enostavno zamenjajo banko.

Ne plačujte položnic na bančnih okencih bank, ki vam za to največ zaračunajo

Pri bankah seveda vse stane. In plačevanje položnic na bančnem okencu vas lahko stane zelo veliko. Izogibajte se plačila položnic pri bankah, ki vam zaračunajo največ. Trenutno največ zaračuna za plačilo položnice na bančnem okencu do 50.000 EUR Hypo Alpe Adria - 2,18 EUR. Med dražje banke v tem pogledu spadajo še: NOVA KBM, SKB banka, UniCredit, Banka Koper,... Namesto, da bi plačevali položnice pri teh bankah jih plačujte pri najcenejših ponudnikih: Delavska hranilnica, Hranilnica Lon, Deželna banka, Poštna banka - Pošta Slovenije,... Pregled stroškov plačila položnic po bankah lahko preverite na varcuj24.si.

Strošek dviga in/ali vpogleda v bančni račun na bankomatu druge banke

Nekatere banke, večinoma banke z največjim tržnim deležem zaračunavajo tudi dvige gotovine na bankomatih drugih bank. Enako velja tudi samo za vpogled v stanje na bančnem računu na bankomatu druge banke. Najdražje provizije zaračunavajo tukaj NLB, Hypo Alpe Adria, Banka Koper, Poštna banka Slovenije in druge. Pregled stroškov dviga gotovine in vpogleda v bančni račun na bankomatu druge banke lahko preverite na varcuj24.si.

Pri vezavi gotovine v depozit nekatere banke zaračunavajo stroške predčasne prekinitve vezave

Banke večinoma omogočajo prekinitev vezave depozita v primeru predčasne potrebe po denarju. Vendar velik del njih to potem zaračuna. Na primer, Raiffeisen Bank zaračuna kar 100 EUR za strošek predčasne razvezave depozita. Ali obstajajo stroški predčasne prekinitve depozita in kakšni so po bankah lahko preverite na varcuj24.si.

Na varcuj24.si lahko preverite koliko bi lahko privarčevali, če bi zamenjali banko!

 

Možnosti