Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Top spletne aplikacije za potovanje v tujino

NEDELJA, 8. december 2013

Spletna doba omogoča številne možnosti lažjega potovanja, več informacij, cenejših pogovorov, nasvetov za pot, poceni prenočišč, zavarovanja za tujino,... V nadaljevanju predstavljamo nekaj najboljših spletnih aplikacij - top app in top apps tujina, ki lahko precej olajšajo in izboljšajo doživetje potovanja.

Tripadvisor

Spletna aplikacija, ki ponuja številne informacije o potovanju. Kot so najboljše ocenjeni hoteli, restavracije,... Ena izmed najboljših lastnosti aplikacije so mnenja in izkušnje drugih turistov. Pri opciji v moji bližini pa se lahko najdejo nasveti in slike kaj se lahko počne, doživi blizu trenutnega kraja bivanja. Podoben app je tudi minube. Predstavljeno je preko 200 tisoč izkušenj 500 tisoč svetovnih popotnikov. App je brezplačen. 

Lonely Planet

Je zelo poznan kot založnik turističnih vodičev. Prav tako po televizijskih oddajah. Seveda je v dobi spleta dodal tudi svojo spletno aplikacijo, ki ponuja številne informacije o krajih, restavracijah, bivanju,... v kraju potovanja. Lonely Planet je novembra 2013 kupil še spletno aplikacijo Tourist Eye. Le ta omogoča planiranje doživetij. In vse podatke vnešene online je potem možno spremljati tudi offline. App Gogobot pa vam svetuje kaj doživet na podlagi tega kakšen popotnik ste - zelo aktiven, družinski,...

Google maps

Ob številnih mapah, ki so že v ponudbi je google maps še vedno najboljši. Ponuja različne možnosti do želenega cilja, porabo,.. Mapa kraja se lahko naloži na telefon pred odhodom v tujino. Tako ni potrebno plačevati pogosto drag dostop do interneta v tujini.

Waze

Ena izmed številnih aplikacij za mape je Waze. Glavna prednost aplikacije so mnenja in nasveti uporabnikov o zastojih. Pred nekajh meseci je to odlično aplikacijo kupil Google za 1 milijardo dolarjev.

Viber

Spletna aplikacija, ki prikaže kateri izmed oseb v vašem telefonskem imeniku ima prav tako to aplikacijo naloženo na svojem mobilnem telefonu. Ob dostopu do interneta se je mogoče potem zastonj pogovarjati s temi kontakti. Podobna aplikacija je tudi bolj poznani Skype.

Airbnb

Spletna aplikacija, ki ponuja številne možnosti privatnega prenočišča v kraju potovanja. Oddajajo se privat sobe, ki so v večini primerov cenejše kot so hotelske sobe. Zraven tega se večinoma lahko naleti na zelo prijazno osebo, ki bo zraven prenočišča ponudila še številne informacije o kraju, kaj se splača videt in drugo. Torej možnost poceni sobe in zastonj vodiča :)

Kayak

Kayak je spletna stran in tudi spletna aplikacija, ki ponuja na enem mestu primerjavo več 100 spletnih ponudnikov nočitev na enem mestu. Na enem mestu so predstavljene ponudbe podjetja Kayak in največih spletnih ponudnikov nočitev kot so Booking.com, Expedia, Hotels.com, HRS, in drugih. Zraven cen hotelov so prikazane tudi cene apartmajev, mladinskih hotelov,..  Zraven nočitev je možno rezervirati tudi lete, najeme avtomobilov,... Podobna spletna stran in spletna aplikacija je med drugimi tudi Trivago. Spletna stran in spletna aplikacija sta tudi v slovenskem jeziku. 

Druge spletne aplikacije

V morju spletnih aplikacij je seveda zelo veliko zanimivih. Zraven zgoraj naštetih se lahko še izpostavijo HopStop, ki po vnosu poti pokaže s katerim prevoznim sredstvom se pride najhitreje do cilja. Trenutno so v ponudbi večja mesta Severne Amerike, to je v ZDA in Kanadi.  V Evropi je največja ponudba v Veliki Britaniji. Se pa ponudba stalno širi. Potem Hotel Tonight, ki je kot že ime pove, spletna aplikacija za last-minute hotelske sobe,... Brezplačen app Viator pa ponuja možnost pregleda ugodnosti, kuponov in drugih stvari za čim cenejše potovanje. Prav tako brezplačen app Triposo pa ponuja turističnega vodiča. Podatki se črpajo iz wikipedie in drugih javnih baz podatkov. Kot pri drugih appih je mogoče podatke shraniti in uporabljati offline.

V primeru, da greste na turistično potovanje ne pozabite še primerjat zavarovalnic glede zavarovanje tujina - Varčuj24.

 

 

Možnosti