Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Kako sem zamenjal banko in privarčeval 100 EUR

TOREK, 6. oktober 2015

Prvič sem dobil svoj bančni račun, ko sem prišel v srednjo šolo. To so še bili časi, ko se je še dobivalo štipendije. Danes pa so na voljo že bančni računi za otroke. Novi časi. Ne nujno slabši, ne nujno boljši sigurno pa drugačni. Vse do pred kratkim sem imel bančni račun pri svoji prvi banki. Nikoli nisem niti razmišljal, da bi zamenjal banko. Mislil sem, da bi imel s tem veliko dela. In da bo to zelo komplicirano. In potem sem letos res zamenjal banko in je bilo zelo enostavno. S tem sem precej privarčeval. Če bi to storil že prej.

A se mi sploh splača zamenjati banko

Potem, ko sem začel razmišljati, da bi lahko kaj privarčeval tudi pri bančnih stroških sem se seveda prvo odločil preveriti ali in koliko bi lahko privarčeval. Dobiti pregled na stroški in primerjati stroške transakcijskih računov je vse prej kot enostavno. Podatki pri bankah so zelo razdrobljeni in precej težavni za primerjavo. Na varcuj24.si je primerjava bančnih računov zelo enostavna in pregledna. To mi je dalo spodbudo, da se splača zamenjati banko.

Katero novo banko izbrati 

Tukaj pride v izračun nekaj dejavnikov; stroški, dostop do poslovalnice, varnost banke, prijaznost zaposlenih to je enostavno reševanje težav. Stroški so pri meni na prvem mestu. Ker, če smo odkriti ponujajo banke enak produkt z različnimi cenami. Vse banke imajo spletno bančništvo. Večina jih že ima mobilno bančništvo. Potem, ko sem izbral tri najbolj stroškovne ugodne sem po ostalih kriterijih na koncu dobil meni najbolj primerno banko. Ostali kriteriji so bolj subjektivni in se razlikujejo od bančnega komitenta do bančnega komitenta.

Kako poteka postopek zamenjave banke

V izbrani banki odprete transakcijski račun.

Izpolnite dokumentacijo za zamenjavo banke, s katero pooblastite novo banko za zaprtje transkacijskega računa pri prejšnji banki.

Prejšnja banka skladno z vašo zahtevo vam ali ali novi banki posreduje podatke o trajnih nalogih in direktnih obremenitvah, ki so bili odprti na vašem računu in le te ukine.

Nova banka v skladu z vašim dogovorom odpre trajne naloge in direktne obremenitve na novem računu.

Vašemu delodajalcu nova banka posreduje številko vašega novega osebnega računa, upnike pa o odprtju trajnih nalogov in direktnih obremenitvah pri novi banki.

Pri prejšnji banki uredite ostale obveznosti, da se lahko sredstva z vašega računa prenesejo na račun pri novi banki.

Kako sem zadovoljen z novo banko?

Z novo banko sem zelo zadvoljen saj mi vse deluje in sem precej privarčeval. Sicer pa sem precej nezahtevna stranka, ki se po odprtju računa še ni pojavila v poslovalnici ali je bila v kontaktu z banko. Sem pa privarčeval nekaj denarja za letni dopust. 

 

Možnosti