Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Najboljše zavarovanje za tujino

NEDELJA, 2. avgust 2015

Kdor potuje v tujino prinese domov ponavadi odlične zgodbe. V primeru, da pride do zdravstvenih težav pa pride tudi do nesrečnega dela potovanja. Zdravstveno zavarovanje za tujino pomaga in rešuje tudi take primere. V nadaljevanju predstavljamo nasvete za optimalno turistično zavarovanje. 

Zavarovanje za tujino ali Evropska kartica?

Zavarovanja za tujino je potrebno plačat medtem, ko je Evropska kartica zastonj. Vendar Evropska kartica ima tudi številne slabosti. Vedno večji del zdravstvenih storitev v posameznih državah spada med plačljive storitve, ker so državne blagajne prazne, nekatere storitve, ki so v Sloveniji brezplačne niso brezplačne tudi v drugih državah, doplačila za obisk zdravnika, zdravila in vse drugo, kar se plača in se ne dobi povrnjeno potem v Sloveniji. Vsaka država ima svoj sistem plačil v zdravstvu. Le redko katera država ima toliko brezplačnega v zdravstvu kot Slovenija. To se najbolj zavedajo tisti, ki poskušajo dobiti povrnjene vse stroške zdravljenja v tujini na račun Evropske kartice. Stroški se povrnejo v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji. Strošek zdravstvenih storitev je v tujini večinoma višji, zato pogosto ni v celoti povrnjen. In ne pozabite, da se v nekaterih državah kot so ZDA, Egipt in druge Evropska kartica sploh ne priznava. Nekaj evrov stroška investiranih v zavarovanje za tujino se lahko lahko več kot poplača v primeru zdravstvenih težav.

Zavarovanje za tujino s samo zdravstvenimi storitvami ali tudi s premoženjskim zavarovanjem?

Osnovna ideja zavarovanja tujina je, da se pokrijejo zdravstveni stroški. Zavarovalnice so razvile seveda tudi dražje produkte, ki vključujejo tudi premoženjsko zavarovanja. Na varcuj24.si svetujemo, da se pri zavarovanju za tujino osredotoči na zdravstveni del. Višina zdravstvenega kritja je pomembna glede na to v katero državo ali države potujete. V primeru zelo visokih stroškov v določenih državah je priporočljivo, da je zavarovalno kritje čim višje. Premoženjsko zavarovanje je dodatek za katerega se lahko odločite. Vendar zdravstveno kritje je najbolj pomemben del zavarovanja za tujino.

Zavarovanja za tujino preko kreditne kartice pogosto ni primerno

Kreditne kartice, to je zlate kreditne kartice pogosto ponujajo zraven kreditne kartice tudi zavarovanje za tujino. Na varcuj24.si smo preverili nekatere ponudbe in ocenjujemo, da v večini primerov gre le za marketinške prijeme. Zdravstvena kritja pri večini teh kreditnih kartic so enostavno prenizka, da bi se lahko zanašali na njih in jih sprejeli kot popolnoma primerno zdravstveno zavarovanje. Ob tem določene zlate kreditne kartice ponujajo samo zavarovanje za tujino za primer smrti ali trajne invalidnosti. Kot smo že omenili v prejšnjem odstavku je najbolj pomembna stvar pri zavarovanju za tujino zdravstveno zavarovanja za tujino in tukaj to sploh ni vključeno. Zavarovanja, ki jih ponujajo kreditne kartice lahko preverite na varcuj24.si.

Privarčujte tudi 50 odstotkov pri zavarovanju za tujino s primerjavo ponudb zavarovalnic

Primerjava ponudb zavarovalnic se splača. Ponudbe zavarovalnic se močno razlikujejo po cenah in pogojih, ki jih ponujajo. Na varcuj24.si primerjamo tako cene kot pogoje, ki jih zavarovalnice ponujajo. Razlike v cenah za enake pakete turističnega zavarovanja se razlikujejo tudi za 50%. Primerjava zdravstvenih zavarovanj za tujino se splača, saj se lahko pridobi najcenejše zavarovanje za tujino.

Primerjava cen zdravstvenega zavarovanja za tujino na varcuj24.si

 

Možnosti