Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Varcuj24.si v oddaji Varčujemo s prvim na Radio Slovenija

PONEDELJEK, 4. april 2016

Danes je bila v oddaji Varčujemo s prvim na Radio Prvi (Radio Slovenija) predstavljena spletna stran varcuj24.si. Poudarek je bil na tem, da lahko aktivni potrošniki privarčujejo letno tudi preko 500 evrov pri fiksnih stroških zavarovanj, bančništva in elektrike na varcuj24.si.

Kaj je bila osnovna ideja, zamisel, ko ste se odločili oblikovati, postaviti spletno stran?

Ustanovitelji smo imeli sami imeli težave pri iskanju in primerjanju ponudb zavarovalnic, bank in dobaviteljev elektrike. Tako smo se odločili, da naredimo spletno stran za primerjavo ponudb, ki bo omogočala lažje in boljše odločite na teh zelo nepreglednih trgih.

Varčuj24 je vstopil na trg, da potrošnikom omogočil sprejemanje boljših odločitev pri zavarovanju, bančništvu in elektriki. Cilj ni najcenejša ponudba, ampak najboljša ponudba z upoštevanjem ugodnosti, stroškov, kritij, ki jih dobi potrošnik. 

Komu je namenjena spletna stran?

Spletna stran je namenjena vsem potrošnikom, ki želijo preveriti ali imajo res trenutno najboljšo ponudbo ali pa lahko z zamenjavo ponudnika privarčujejo.

Osrednji del strani so tako imenovani primerjalni kalkulatorji. Za katere storitve, produkte so na voljo primerjalni izračuni?

Trenutno omogočamo primerjave:

  • pri zavarovanjih: dopolnilno zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za tujino, nezgodno zavarovanje in omogočamo pridobitev ponudbe za avtomobilsko zavarovanje,

  • pri bančnih storitvah: depoziti, bančni računi in kreditne kartice,

  • in še primerjave dobaviteljev elektrike.

Kako deluje primerjalni izračun / primerjalni kalkulator?

Uporabnik anonimno in popolnoma brezplačno vnese potrebne podatke za izračun v označena in pojasnjena polja. Po vnešenih podatkih v roku nekaj sekund uporabnik pridobi rezultate, to je različne ponudbe. Potem ima uporabnik več možnosti, zavreči ponudbo, jo shraniti ali se odločiti za določeno ponudbo.

Izkaže se, da so lahko prihranki na letni ravni občutni?  Koliko je mogoče okvirno prihraniti? Če morda navedete kakšen primer.

Aktivni potrošniki lahko tako pri fiksnih stroških, ki jih imajo na področju zavarovalništva, bančništva in elektrike privarčujejo letno tudi preko 500 evrov. In pri tem ohranijo enako kakovost ponudbe. Do sedaj je bilo na naši spletni strani opravljenih že preko 50 tisoč primerjav ponudb.

Konkretno so trenutno mogoči veliki prihranki pri dobaviteljih elektrike, kjer je možno privarčevati tudi do 100 EUR letno. Pri bančnih računih lahko potrošniki privarčujejo prav tako okrog 100 EUR letno. Pri avtomobilskih zavarovanjih so možni prihranki tudi do 200 EUR.

Katere vsebine je poleg tega še mogoče najti na spletni strani?

Zraven samih primerjav omogočamo na naši spletni strani tudi številne nasvete za potrošnike kako privarčevati, na kaj biti pozoren biti pri ponudbah, in drugo. Tako je trenutno zbrano na naši spletni strani že preko 300 uporabnih finančnih nasvetov.

Pomembno dejstvo je neodvisnost strani, da ne gre za trženje določenih produktov in storitev, kajne?

Varčuj24 je lastniško neodvisen od ponudnikov produktov. V poplavi različnih marketinških prijemov katerim smo izpostavljeni potrošniki predstavljamo na Varčuj24 dejanske primerjave, ki pokažejo kakšen znesek lahko vsak potrošnik privarčuje in pri tem seveda predstavljamo tudi pogoje ponudb, da se lahko potrošniki lažje in boljše odločijo.

Varčujemo s prvim

Možnosti