Vsa vprašanja in odgovori o zavarovanjih, bančništvu in elektriki na enem mestu

PRIMERJAJTE 10 dobaviteljev elektrike na varcuj24.si in privarčujte 100 EUR

Znam primerjati avtomobilska zavarovanja med seboj

NEDELJA, 16. marec 2014

Slovensko zavarovalno združenje je objavilo na spletnih straneh rezultate ankete Stanje finančne pismenosti  - Poudarek na zavarovalniški pismenosti v Sloveniji. Večina anketiranih je odgovorila, da zna primerjati avtomobilska zavarovanja med sabo.

Zavarovalniška pismenost v Sloveniji

V anketi je sodelovalo naključnih 906 oseb. Do anketnih vprašanj se je dostopalo ali preko facebok strani zavarovalnic ali preko spletne strani Slovenskega zavarovalnega združenja. Med drugim so anketiranci odgovarjali na vprašanja ali znajo primerjati nezgodna zavarovanja med sabo, ali znajo primerjati avtomobilska zavarovanja med sabo, ali poznajo pomen osnovnih zavarovalnih izrazov in drugo povezano z zavarovanji.

Rezultati ankete zavarovalniške pismenosti

Med odgovori je pozitivno, da je večina odgovorila, da zna primerjati avtomobilska zavarovanja med sabo. Več kot znanja imamo lažje in boljše odločitve lahko sprejemamo. Prav tako je pozitivno, da je večina anketirancev odgovorila, da pozna osnovne zavarovalniške izraze.

Kje bi v prihodnosti želeli dobiti več informacij o zavarovanjih

Večina anketirancev je odgovorila, da bo v prihodnje iskala več informacij na spletnih straneh zavarovalnic. Spletna stran Varčuj24 je bila ustanovljena s ciljem lažjega in boljšega odločanja uporabnikov glede zavarovalnic, bank, ponudnikov elektrike. Med drugim omogoča primerjavo ponudb zavarovalnic, po cenah in kritjih. V Nemčiji na primer 70% ljudi uporablja podobne spletne primerjalne strani pri odločitvah in sklepanju zavarovanj.

Varčuj24 omogoča primerjavo ponudb zavarovalnic in številne nasvete o zavarovanjih, leksikon

Zraven same primerjave ponudb zavarovalnic Varčuj24 ponuja tudi številne nasvete o zavarovanjih. Nasvete o pojmih kot je premijski razred, nasvete za poceni avtomobilsko zavarovanje in drugo. Prav tako je v leksikonu lahko hitro najti pojem, ki vas zanima.

Vir: Slovensko zavarovalno združenje

 

Možnosti